Do miestnych škôl prichádza projekt Cesta ku kultúre

14.09.2013 Prešov

Prešov 14. septembra (TASR) - Začal sa školský rok, a to je čas, keď možno formovať tých najmladších. Práve s touto myšlienkou prichádza tento rok do prešovských škôl zaujímavý projekt výchovných hodín s názvom Cesta ku kultúre. „Projekt v podobe aktívneho vyučovania tanca s hudobným koncertom vznikol ako odozva na nepostačujúce vedomosti detí v tejto oblasti a najmä upadajúci záujem o kultúru vo všeobecnosti,“ vysvetlil hlavný zámer koordinátor tejto aktivity, spevák z Prešova Zachariáš Hubáček.
Ako dodal, tento projekt je zavŕšením spolupráce Pre - show Dance Studia, jeho samého a kapely Piknik. „Táto lákavá trojkombinácia je pre žiakov zaručene zaujímavá,“ konštatoval. Podľa neho ide o spôsob rozhodnúť o tom, čím bude mládež motivovaná.
„Chceli sme začať zábavnou, poučnou a efektívnou formou v podobe aktivity v domácom prostredí, kde deti študujú, vzdelávajú sa, aby mali pocit, že aj škola a učenie môže byť zábavou,“ dodal Hubáček. Okrem neho sú iniciátormi projektu prednášajúca Sandra Sabolová, choreograf Miroslav Vybíral a tanečník Ján Grega. Vyučovanie trvá štyri vyučovacie hodiny. Stačí, ak sa škola zapojí formou nahlásenia záujemcov, teda žiakov, mesiac pred žiadaným termínom.
Cieľ projektu je jasný a všetci z organizačného tímu ho vidia rovnako, „zábavnou a poučnou formou priviesť deti späť ku kultúre, aby prirodzene vnímali jej spoločenskú hodnotu“, doplnila na záver hlavná prednášajúca Sandra Sabolová.
 

Vyberte región

mark